Doornroosje / Aurora

Het sprookje van de schone slaapster komt uit 1697 geschreven door de Franse schrijver Charles Perrault,

onder de titel La Belle au bois dormant (De schone slaapster in het bos), dit sprookje is een van de bekende verhaaltjes in: De sprookjes van Moeder de Gans.

 

Aurora word net na haar geboorte vervloekt door 1 van de 13 wijze: zij zal zich op haar 15 verjaardag prikken aan spinnenwiel en daardoor sterven. Een van wijze kan de vloek niet verbreken, maar wel verzachten.

De prinses zal niet sterven maar zij zal honderd jaar slapen. De koning laat alle spinnenwielen uit het Koningrijk verbranden, om te voorkomen dat de vloek uit zou komen. Als Aurora 15 jaar is geworden, klimt ze op een dag in een oude toren.Hier vind ze een achtergelaten spinnenwiel en prikt zich aan de spintol. Ze valt op een bed en komt in een diepe slaap. Iedereen en alles in het kasteel treft het zelfde lot en alles blijft stilstaan in de tijd. 

 

In het koninkrijk ontstaat er een gerucht over de mooie slapende prinses en vele koningszonen proberen het kasteel te vinden, dit lukt hen niet. Op een dag arriveert er een koningszoon die al van zijn grootvader hoorde over Doornroosje en ondanks het gevaar wil hij toch een poging wagen. De koningszoon vind het kasteel en klimt in de toren. Hij ziet Doornroosje op het bed in de torenkamer en kust haar. Als zijn lippen haar raken, ontwaakt ze samen met iedereen in het kasteel Iedereen in het kasteel.

Aurora en de prins gaan trouwen, het huwelijk wordt groots gevierd en leefde nog lang en gelukkig.

 

Aurora is vriendelijk, verlegen, elegant en verfijnd. Ze houd van dansen, zingen en een lange wandeling.

Nu Aurora volledig uitgerust is staat ze te poppelen om langs te komen op uw evenement.